Skip to main content

Webinar Worden de gevolgen van een datalek onderschat? - On Demand

De risico’s, oorzaken en gevolgen uitgelegd

ma 12 april 11:00 - 12:00

Het was niet te missen: het nieuws dat de GGD is getroffen door een grote data diefstal. Enorm veel gegevens zijn ontvreemd – naar verwachting van miljoenen Nederlanders. Inmiddels zijn meerdere mensen opgepakt. Maar wat zijn de achtergronden? Nog interessanter is de vraag hoe het zo ver heeft kunnen komen. Als je de oorzaken kent, kun je maatregelen treffen. Maar is datadiefstal wel te voorkomen? Wat kun je doen en wat hoor je te doen?   

We hebben allemaal ongetwijfeld meegekregen wat er nog meer de afgelopen tijd heeft plaatsgevonden: InHolland, Stadgenoot, Ticketcounter, DUO, Blokker, Hogeschool van Amsterdam en Universiteit van Amsterdam. En dit zijn de bekende gevallen... Met dit soort “lekken”, aanvallen of fouten komt niet alleen de eigen reputatie in gevaar en ontstaat de kans op aanzienlijke boetes, maar komen vooral de burgers van Nederland in gevaar. 

In een interactief en open live gesprek nemen Jorrit van de Walle en Ralph Drijver je, - aan de hand van een aantal spraakmakende datadiefstallen en datalekken van de afgelopen maanden -, mee door de casus van het enorme datalek bij de GGD. Daarbij richten zij zich vooral op de oorzaken, oplossingen en hoe je duurzaam in control kan zijn over data, informatie en de beveiliging daarvan. 

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van Audittrail en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Ralph Drijver – Compliance Management Solution specialist

Ralph Drijver is een ervaren consultant op het gebied van verbinden van strategie met technologie en mensen. Vanuit zijn expertise kan hij op zeer pragmatische en duidelijke wijze de waarde van een instrument voor compliance management uitleggen en dit verbinden naar de meerwaarde voor jouw organisatie of vraagstukken.

Jorrit van de Walle - Directeur Audittrail

Jorrit van de Walle is oprichter van Audittrail, een audit- en adviesbureau op het gebied van cyber security, privacy en compliance. Jorrit heeft meer dan 20 jaar ervaring als security auditor en – manager.

Overheid365 is powered by Mavim