Skip to main content

Op woensdag 15 september a.s. vindt de jaarlijkse editie van het iBestuur Congres plaats. Dit congres - een initiatief van de VNG, diverse Ministeries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken en Klimaat, Justitie en Veiligheid) en het Interprovinciaal Overleg - richt zicht met haar programma op bestuurders, beslissers en professionals uit de overheid.  

Het iBestuur Congres 2021 wordt opnieuw een online congres met volop mogelijkheden tot interactie en online ontmoeting. Om kennis op te doen: wat doet er toe, wat speelt er, hoe moet ik daar mee aan de slag in mijn organisatie. Centraal staan de digitale transformatie en de relatie tussen overheid en samenleving, en de rol van digitalisering hierin.

iBestuur Congres & Mavim
Mavim helpt sinds jaar en dag overheden grip op en structuur te krijgen over hun digitale transformaties met als doel een kwalitatief succesvolle dienstverlening te leveren aan haar burgers. Ook dit jaar mag Mavim zich met trots weer een van de partners van het iBestuur Congres noemen. Zo verzorgen zij deze dag o.a. een online Mini-college 'Hoe realiseer je met vertrouwen de (digitale) veranderingen binnen jouw organisatie?'. 

Eén van de gastsprekers tijdens dit college is Prof. Boudewijn van Dongen. Boudewijn is hoogleraar Process Analytics binnen de faculteit Wiskunde en Informatica aan de TU/e en geeft leiding aan een onderzoeksgroep in dit vakgebied. Zijn groep is nauw betrokken bij de Data Science en Artificial Intelligence activiteiten en mede verantwoordelijk voor de verschillende Data Science opleidingen van de faculteit. 

Online Mini-College | 11:00 - 11:45 uur
Met de vastlegging van je processen heb je als organisatie de eerste stap gezet naar digitale volwassenheid. Om de uitvoering te verbeteren, moet echter eerst inzicht komen in hoe de processen daadwerkelijk verlopen, want de praktijk blijkt vaak een stuk weerbarstiger. Dit kan met Process Mining. Process mining geeft inzicht in de werkelijke uitvoering van bedrijfsprocessen en brengt alle stappen en varianten van elk relevant proces eenvoudig in kaart. Het enige dat je nodig hebt zijn data!

In dit college wordt - aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden binnen de overheid - getoond welke kansen voor verbetering process mining biedt op het gebied van maatschappelijke vraagstukken zoals de omgevingswet, het sociaal domein, het centraal stellen van de burger en werken aan uitvoering. Centraal daarbij staat hoe inzichten vanuit process mining als concreet stuurmiddel kunnen dienen voor het bestuur om strategische en operationele doelstellingen op een effectieve en efficiënte manier te realiseren.

Gastsprekers:
- prof.dr.ir. B.F. van Dongen (Boudewijn) | Chair Process Analytics Group | Eindhoven University of Technology
- Thomas Littooij | Value Engineer Process Mining | Mavim


Klik hier voor meer informatie over het iBestuur Congres 2021



Wellicht ook interessant voor jou...
Video 'What is Process Mining'
Whitepaper 'Klantreizen optimaliseren met Process Mining'
E-book Digitale Tweeling van je organisatie

 

Overheid365 is powered by Mavim