Skip to main content

Webinar Help! Hoe word ik datagedreven? - On Demand

ma 12 april 09:00 - 10:00

Data is het ultieme bindmiddel voor het verkrijgen van (maatschappelijke) waarde. Door data om te zetten in inzichten kun je het welzijn verhogen. Daarvoor moet je data wel ‘bevrijden’ en laten stromen. Alleen dan kun je een beter resultaat halen en je doelstellingen bereiken. 

Tegenwoordig beschikken we over onnoemelijk veel data. Alleen zit die data opgesloten in applicaties, bestanden en verschillende communicatiemiddelen die worden gebruikt. Hoe kun je deze data uit systemen onttrekken en inzetten voor het efficiënt en effectief invullen van je werk? En hoe kun je het eenvoudig delen met collega’s en ketenpartners wanneer dat nodig is?  

In dit webinar nemen we je graag mee op een voorbeeldreis naar datagedreven werken.  

Reisagenda 

Reisadvies | Prof. Dr. Ing. Hans Mulder, VIAgroep 
Hans voert je mee langs het nut & de noodzaak van datagedreven werken. Wat komt er allemaal op je af? Wat is de urgentie van digitale transformatie? Hoe geef je er invulling aan? En het belangrijkste: wat is je eindbestemming?  

Reiservaring | Jeremy van der Vaart, Drechtsteden 
Een mooie reiservaring uit de praktijk. Jeremy gaat nader in op hoe Drechtsteden met datagedreven werken is gestart, welke resultaten ze hebben behaald en wat de plannen zijn voor de toekomst.  

De stabiele basis – basecamp | Frank de Nijs, Centric 
Bij elke reis wil je graag ook een stabiele basis. Waar je rust kunt vinden en waar de voorzieningen op orde zijn. Frank vertelt over de invulling die Centric aan datagedreven werken geeft door een sterke focus op integratie en API’s. 

Reisgereedschap | Bas Rekveldt, Scamander 
Minstens zo belangrijk is goed gereedschap voor onderweg. Bas laat je zien hoe het Mavim Platform datagedreven werken ondersteunt. Aan de hand van de inrichting van een datakwaliteitsproces toont hij hoe je slim kunt kijken naar je werkprocessen door de inzet van Process Mining.   

Hoe krijg je iedereen mee op reis? | Ronald Kok, Scamander 
De reis is pas succesvolle wanneer alle reisgenoten enthousiast zijn over de reis en met je mee gaan. Ronald deelt hoe je dit kunt aanpakken.  

Reisvragen | Alle sprekers 
Aan het einde van het webinar nemen we ruim de tijd om vragen van de deelnemers te beantwoorden.  

 

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van Centric, Scamander, Sociale Dienst Drechtsteden en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partijen worden gedeeld.

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Bas Rekveldt - Data Analist

Bas is een gedreven, enthousiaste consultant met een grote belangstelling voor data, analyse en data science. Zijn analytische vaardigheden en hands-on ervaring maken hem een waardevol teamlid voor ieder project. Zijn kennis en ervaring heeft hij opgedaan in diverse projecten, waar data centraal staat. Vanaf 2017 is Bas veel betrokken bij Data Management projecten, hierbij ligt de focus op gegevensarchitectuur, metadata management, datakwaliteit en data governance. Bas opereert het liefst vanuit teamverband om zijn kennis met teamgenoten te delen.

LinkedIn

Jeremy van der Vaart - Strategisch Informatiemanager Drechtsteden 

Jeremy is een ervaren Informatie Manager en docent met een gedegen track-record binnen het onderwijs en de overheid. Hij is gekwalificeerd in Business Alignment, Operations Management, People Management, Management en Process Management. Een educatieve professional met een Master degree Public Administration/ Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Linkedin

Hans Mulder – Directeur Viagroep 

Hans Mulder is professor aan de Antwerp Management School en European Research Director van de Standish Group in Boston. Hans is directeur van Viagroep nv en adviseert het bedrijfsleven en overheden op het gebied van organisatie en IT-projecten. Hans is voorzitter van de Raad van Advies van DUO/OCW (Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Tot slot houdt Hans zich als mediator, bindend adviseur, arbiter en gerechtelijk deskundige frequent bezig met geschillenbeslechting op het terrein van organisatie en IT.

LinkedIn

Frank de Nijs – Innovatie manager Centric 

  • SW Engineer (NCR) 

  • Product Manager (Philips PTIS) 

  • Business Manager (DEC) 

  • Business Units Manager (GTI) 

  • Directeur Solution Centers (Centric MIS) 

  • Enterprise Innovator (Centric PSS) 

Linkedin

Ronald Kok is mede-oprichter/eigenaar van Scamander - The Data Liberation Company.

Samen met zijn collega’s zet hij zich in voor het laten stromen van data naar waardevolle toepassingen. Ronald is een vakinhoudelijk gecertificeerd expert op het gebied van Business Intelligence en Data Management. Ronald is een opportunist, verbinder, business developer en krijgt energie van samenwerken; vooral als dit een voelbare positieve bijdrage oplevert voor alle betrokkenen. Niet voor niets is hij een voorvechter van het nuttig gebruik van data om te komen tot een hoger welzijn van de mens. 

LinkedIn

Overheid365 is powered by Mavim