Skip to main content

Webinar Van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam Compliance Man - On Demand

09:00 - 10:00  Audittrail

Dé oplossing voor integraal compliance management; een boormachine of een gat in de muur?

Transformeren van Onbewust onbekwaam naar Onbewust bekwaam, hoe doe je dat?

 

Veel organisaties zijn actief op zoek naar tooling op het gebied van P(I)MS Privacy (Informatie) Management Systeem en/of een ISMS, Information Security Management Systeem, door met name nieuwe richtlijnen en eisen vanuit de overheid voor zorginstellingen, GGD en GGZ-organisaties, Lokale en regionale overheden, etc.

Met de introductie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de verplichte NEN 7510 certificering voor de zorg, is ineens ook ISMS bezig met een hernieuwde opleving. Vanuit de IT-afdeling worden initiatieven opgetuigd om dit vorm te gaan geven, projecten worden gestart en investeringen in software of dure consultants gedaan. Zelfs aanbestedingen worden uitgeschreven met alle kosten die daarbij komen kijken.

De kernvraag voor iedere organisatie is; ga je als organisatie investeren in diverse losse software-instrumenten voor deze vraagstukken of kies je ervoor om gebruik te gaan maken van een multifunctioneel en compleet platform? Wat is nu de juiste keus? Wat levert uiteindelijk de meeste waarde op of kost op lange termijn het minste geld?

Audittrail heeft het Compliance Management Framework (CMF) ontwikkeld; een best practice, gebaseerd op basis van 20 jaar ervaring. Gebouwd in bewezen technologie van Mavim: een op Microsoft technologie gebaseerd software platform.

 

Dit webinar is bedoeld om duidelijk te maken;

  1. Wat de meerwaarde van het Compliance Management Framework voor een organisatie is.
  2. Hoe je de verplichtingen rondom vastlegging, verantwoording en rapportage met het Compliance Management Framework afdekt.
  3. Waarom een organisatie ervoor zou moeten kiezen om het management te faciliteren met deze oplossing.


Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van Audittrail en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Ralph Drijver

Ralph Drijver is een ervaren consultant op het verbinden van strategie, technologie en mensen. Met name het zoeken naar de échte waarde van deze combinatie voor een organisatie. Na 20 jaar in het commerciële vakgebied te hebben gewerkt, met klanten en consultancybedrijven te hebben gesproken, is hij betrokken geraakt bij het partnerprogramma van Mavim en heeft uiteindelijk de overstap gemaakt naar Audittrail. Bij Audittrail en in diverse branches wordt hij gezien als dé specialist om pragmatisch en duidelijk een visie neer te leggen over de toegevoegde waarde van de combinatie tussen kennis en software. Onafhankelijk, recht door zee, duidelijk en pragmatisch, het is zoals het is, woorden om zijn stijl van presenteren te beschrijven.

Ruben Schutte - Adviseur informatiebeveiliging en privacy

Ruben is als adviseur verantwoordelijk voor het ondersteunen van afdelingen en het lijnmanagement bij het implementeren van de BIO, de AVG en de IEC62443. De uitdaging zit voornamelijk in het vakgebied industriële automatisering, waar vaak meer mee wordt gedaan dan gedacht. Daarnaast is Ruben projectleider audits bij Het Waterschapshuis om zo de waterschapssector te ondersteunen bij het groeien in volwassenheid.

Na zijn opleiding Integrale Veiligheid met als specialisme cybersafety/informatieveiligheid heeft hij Waterschap Hunze en Aa’s geleerd dat zij al veel met informatiebeveiliging bezig zijn, maar dit nog niet wisten. De bedrijfsvoering valt en staat met beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Om de organisatie goed te laten werken moet informatie beschikbaar zijn, kloppen en niet in verkeerde handen vallen. Met deze aanpak is informatiebeveiliging, én privacy, het vakgebied van mogelijk maken en niet het vakgebied van de beperkingen.

Bennie Sloot - Interim specialist informatiebeveiliging 

Bennie Sloot is een interim informatiebeveiligingsspecialist die organisaties helpt om grip op hun informatiebeveiliging te krijgen. Als interim CISO vindt Bennie het een uitdaging om organisaties te helpen van de stap van onbewust risico lopen naar bewust risico nemen.

De ISO27001, NEN7510, Cobit, AVG, BIO, BIG en risicoanalyses zijn voor hem dagelijkse kost. Hulpmiddelen zoals een Compliance Management Framework zijn daarbij onontbeerlijk. Klanten van Bennie zijn bijvoorbeeld provinciën, ziekenhuizen, netbeheerders, onderwijsinstelling en gemeenten.

Het Compliance Management Framework (CMF) is powered by:

Overheid365 is powered by Mavim