Skip to main content

Webinar Doeltreffende uitvoering participatiewet in tijden van bezuinigingen en digitalisering - On Demand

wo 18 november 09:00 - 10:00

Na vijf jaar Participatiewet blijkt uit onderzoek in april 2020 (Berenschot) dat veel organisaties beleid hebben geformuleerd, maar dat de uitvoering vaak nog in ontwikkeling is. Ben je als organisatie volop bezig om deze implementatieslag te maken, dan kan dit webinar een goede start zijn.

LOOV Advies en De Processpecialisten hebben hun praktijkervaring en kennis gebundeld in het door LOOV Advies ontwikkelde Participatiewet Framework; een aanpak en model met referentieprocessen waarmee een effectieve aanpak en uitvoering van de Participatiewet – in een vaak complexe bedrijfsvoering - vormgegeven kan worden. Met krappere budgetten, toenemende digitalisering en werken op afstand is een goede informatievoorziening cruciaal.


In dit webinar nemen zij je mee in de visie, aanpak en Participatiewet Framework dat LOOV Advies heeft ontwikkeld op basis van 15 jaar praktijkervaring bij uiteenlopende werkbedrijven en gemeenten. Het framework bestaat uit een inrichting van referentieprocessen waarmee in de complexe bedrijfsvoering van de Participatiewet de resultaten te behalen zijn die door de gemeente of regionaal werkbedrijf zijn vastgesteld.

Tijdens het Webinar licht gastspreker Gertjan Stoker, Algemeen directeur UW, toe hoe deze aanpak hen geholpen heeft om medewerkers te betrekken, in control te komen & blijven en bezig te zijn met continue verbetering van de uitvoering.

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van De Processpecialisten, LOOV Advies en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partijen worden gedeeld.

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Henk Loos

Henk Loos is directeur van LOOV Advies. Met zijn technisch bedrijfskundige achtergrond en jarenlange ervaring in zowel profit als non-profit organisaties heeft Henk zich toegelegd op het verbeteren en optimaliseren van bedrijfsprocessen waarin de burger, leerling of client centraal staat. Met zijn achtergrond als informatie-en procesmanager bij de sociale werkvoorziening Ergon, is Henk gestart met het modelleren van uitvoeringsprocessen in de Participatiewet.  De publicatie van het boek All@Work | De aanpak voor participeren naar vermogen in 2015 is het fundament geweest van het Participatiewet Framework.

Vincent Damen

Vincent Damen is partner en managementconsultant bij De Processpecialisten. Daarbij is Vincent gespecialiseerd in vraagstukken waarin proces, techniek en het begeleiden van het verandertraject samen komen. Vincent is momenteel hij trekker van het Implementatieteam Klantgericht Samenwerken in Ketens van de Gemeente Utrecht waarin op basis van de principes van Common Ground ketens in het Sociaal en Fysiek domein herontworpen worden. Ook is Vincent betrokken bij de aanpak voor ‘Werkende Processen Omgevingswet’ van de VNG.

Gertjan Stoker

Gertjan - gastspreker is vanaf begin 2020 de algemeen directeur van UW, eerst waarnemend en vervolgens benoemd. Gertjan werkt nu 7 jaar bij UW en vervulde tot 2020 de functie van financieel directeur. De start in 2020 kenmerkte zich door de start van de coronacrisis. Binnen de grenzen vanwege deze crisis werkt hij ook dit jaar onverminderd voort aan de missie van UW: het bieden van passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met een achtergrond als registeraccountant bij o.a. PWC combineert hij een sterke focus op organisatieprocessen, kwaliteit en prestaties, met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Gertjan vertelt over zijn ervaring met de transitie naar een procesgerichte organisatie die UW de afgelopen jaren doormaakte. Een project van continue verbetering dat nooit eindigt. 

Overheid365 is powered by Mavim