Skip to main content

Scamander

The Data Liberation Company™

Wie zijn wij?

Scamander is een organisatie met ruim 35 data-experts. We zijn opgericht in 1998 en we weten alles van data, vooral ook binnen gemeenten. We weten ook hoe je die data kunt vertalen naar waardevolle inzichten in verschillende tools. Wij worden pas gelukkig als met die waardevolle inzichten een bijdrage wordt geleverd aan het welzijn van uw medewerkers en uw klanten. Dat is onze (maatschappelijke) betrokkenheid.  

We houden niet van gedoe. Gemak en eenvoud staan voorop. Daarom automatiseren we wat we kunnen automatiseren en hergebruiken we zoveel als mogelijk reeds ontwikkelde dashboards en onderliggende software. En dat allemaal in de cloud, schaalbaar, veilig en transparant. 

Onze expertise

Scamander is actief op het gebied van: 

Organisatorisch en technisch inrichten Cloud Data Platform

Datawarehouse Automation

Data ontsluiten, modeleren en visualiseren

Inrichten van een data- en informatiecatalogus

 

Onze oplossing

Scamander gelooft in de waarde van data. Data is het ultieme bindmiddel voor het verkrijgen van (maatschappelijke) waarde. Door data om te zetten in inzichten kun je het welzijn verhogen. Daarvoor moet je data wel ‘bevrijden’ en laten stromen. Alleen dan kun je een beter resultaat halen en je doelstellingen bereiken. Belangrijke uitgangspunten hierbij vinden wij standaardisatie, samenwerken en delen van ervaringen en informatieproducten.  

Samenwerken gaat niet vanzelf, dat vraagt om aandacht. En die geven wij hier ook aan onder de noemer ‘Data Liberation Network’. Dat is de verzameling van data en analyse enthousiastelingen in onze klantenkring die periodiek kennis met elkaar delen en daar waar mogelijk ook hun informatieproducten. Kennis delen we rondom thema’s, zoals Datagedreven Werken, Zaakgericht Werken, API Management, Data Governance etc. Wilt u een keer aansluiten als gast? Laat het ons weten! 

Contactpersoon

Ronald Kok
Senior Data Governance en Data Management Consultant | Scamander

Rob Hofland
Commercieel Directeur  | Scamander

Overheid365 is powered by Mavim