Skip to main content

Webinar Werkende processen voor de Omgevingswet en Wet private Kwaliteitsborging?! - On Demand

ma 12 april 13:00 - 14:00

Per 1 januari 2022 worden de Omgevingswet en de Wet Private Kwaliteitsborging (Wkb) ingevoerd. Aan de ene kant moet daarvoor het instrumentarium, zoals omgevingsvisie en omgevingsplan, op orde zijn. Aan de andere kant moeten organisatorische veranderingen doorgevoerd worden op het gebied van proces, informatievoorziening en houding & gedrag. 

Om organisaties hierbij te ondersteunen hebben De Processpecialisten in opdracht van de Vereniging Nederlandse Gemeente (VNG) ‘de werkende processen aanpak’ ontwikkeld. Deze implementatieaanpak bestaat uit referentieprocessen en competentieprofielen waarin alle directe en indirecte eisen verwerkt zijn die de Omgevingswet stelt. Deze VNG omgevingswet standaard is vertaald naar een Omgevingswet framework in Mavim. Het framework kan gebruikt worden als:  

  • Basis voor de inrichting en borging van de werkprocessen;  

  • Toetsingskader voor reeds ontwikkelde processen; 

  • Middel om datagedreven processen te sturen en verbeteren;  

  • Hulpmiddel bij het uitvoeren van ketentesten en ketensimulaties.  

 

In het webinar laten we zien hoe het Framework organisaties kan helpen om Omgevingswetproof te worden én te voldoen aan de eisen voor de Wkb. Deze laatste wet, die gelijk met de Omgevingswet ingevoerd wordt, is weliswaar minder bekend maar heeft toch ook grote impact. Tijdens het webinar gaan we daarom dieper in op de impact, gevolgen en veranderingen die de Wkb met zich meebrengt en welke eisen dit stelt aan processen en informatievoorziening. 

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van De Processpecialisten en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

 

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Ellen Zwiers

Na haar dienstverband bij KPN heeft Ellen ruim 10 jaar bij Gemeente Zwolle gewerkt om vervolgens in 2016 aan de slag te gaan bij De Processpecialisten. Binnen De Processpecialisten heeft Ellen zich gespecialiseerd in het inrichten en implementeren van processen voor de Omgevingswet. Zij voert onder andere projecten uit bij VNG, Gemeente Zwolle, Gemeente Oss, Omgevingsdienst IJsselland en Provincie Overijssel. 

Robijn Niemöller

Sinds 2008 is Robijn werkzaam bij De Processpecialist als senior Processpecialist en Verandermanager. Daarvoor werkte zij ook als extern consultant en projectleider op het gebied van het verbeteren en digitaliseren van informatiestromen. Robijn is gespecialiseerd in het ontwikkelen en begeleiden van processimulaties en games. Momenteel werkt zij vooral op het gebied van de Omgevingswet voor onder andere VNG, Gemeente Gouda en de Gemeente West Betuwe.  

Overheid365 is powered by Mavim