Skip to main content

Webinar Werken aan werkende processen voor de Omgevingswet - On Demand

do 19 november 09:00 - 10:00

De Processpecialisten hebben in opdracht van de VNG en in samenwerking met gemeenten een implementatie aanpak opgezet die uitgaat van werkende Omgevingswetproof processen.

Deze aanpak biedt lokale overheden de mogelijkheid om proces voor proces te toetsen of er wordt voldaan aan de directe en indirecte eisen van de Omgevingswet en hierop actie te ondernemen. Binnen deze aanpak krijgen alle aspecten aandacht waar de Omgevingswet een impact op heeft. Dienstverlening, uitvoeren procesactiviteiten, informatievoorzieningscomponenten, ketenafstemming, leges/kosten en benodigde competenties van medewerkers zijn in de overzichtelijke procesmodellen opgenomen. De belangrijke boodschap achter de aanpak: alle aspecten samen maken een proces werkend!

Om de toepasbaarheid voor overheden te vereenvoudigen hebben De Processpecialisten een model en aanpak, het Omgevingswet Framework, in Mavim ontwikkeld. Tijdens dit webinar wordt getoond hoe de aanpak en het Omgevingswet Framework worden ingezet bij onder andere Gemeente Dronten om klaar te zijn voor de invoering van de Omgevingswet. Hierbij wordt het proces van Toezicht & Handhaving en de samenwerking in de keten voor het initiatieven-, vergunningen- en T&H proces als voorbeeld gebruikt.  

De gemeente Dronten gebruikt de werkende processen als basis voor de inrichting van de belangrijkste Omgevingswetprocessen. Erica Kelly, Procesarchitect bij Gemeente Dronten vertelt over haar ervaringen met de werkende processen workshops en de resultaten die dit opleveren. Daarnaast vertelt Erica waarom Gemeente Dronten heeft gekozen voor het Omgevingswet Framework.

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van De Processpecialisten en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Jacco Albers

Als programmamanager richt Jacco zich op integrale organisatieveranderingen met een stevige digitaliseringscomponent. Daarbij heeft Jacco Albers de oneigenlijke eigenschap om zowel de taal van de business als de IT te spreken en daartussen bruggen te bouwen. Jacco is programmamanager Omgevingswet voor de Gemeente Zwolle en initiatiefnemer van de Werkende Processen Aanpak Omgevingswet van de VNG.

Ellen Zwiers

Na haar dienstverband bij KPN heeft Ellen ruim 10 jaar bij Gemeente Zwolle gewerkt om vervolgens in 2016 aan de slag te gaan bij De Processpecialisten. Binnen De Processpecialisten heeft Ellen zich gespecialiseerd in het inrichten en implementeren van processen voor de Omgevingswet. Zij voert  onder andere projecten uit bij Gemeente Zwolle, Gemeente Oss Omgevingsdienst IJsselland en Provincie Overijssel.

Erica Kelly

In 2010 heeft Erica de overstap gemaakt van een multinational naar de publieke sector. Zij zorgt voor het optimaliseren van processen voor de burger en instellingen voor de gemeente Dronten, steeds meer in relatie met informatiemanagement en haar architectuur. Gemeente Dronten heeft dankbaar gebruik gemaakt van ontwikkelde processen voor de Omgevingswet. Erica maakt deze Dronten specifiek in het totale informatielandschap wat onderdeel uitmaakt van de bedrijfsarchitectuur van de gemeente Dronten.

Overheid365 is powered by Mavim