Skip to main content

Webinar Wat heb ik aan een datacatalogus? - On Demand

do 15 april 13:00 - 14:00

Wanneer je een huis wilt gaan kopen, dan gebruiken veel mensen Funda om te kijken wat het huizenaanbod is. Wanneer je echter aan relevante data wilt komen voor het oplossen van vraagstukken, dan is die weg niet zo eenvoudig. Er spelen vragen als: “Bij wie moet je zijn?”, “Wat zijn de kenmerken?” en “Onder welke condities mag ik over de data beschikken?” Het zou mooi zijn als je net zoiets als Funda hebt voor het vinden van relevante data. Dit noem je een datacatalogus. De datacatalogus is de ideale plek voor het transparant en doorzoekbaar vastleggen van je datalandschap. 

Als je de juiste data hebt gevonden in de datacatalogus, dan benader je de opgegeven bronhouder of eigenaar. Of je roept de hulp in van de gegevensmakelaar binnen jouw gemeente voor het maken van een leveringsafspraak. Die leveringsafspraken en alles rondom data kun je uitstekend vastleggen in het Mavim platform. Wil je weten hoe je dit doet, wat erbij komt kijken en hoe dit eruit ziet? Meld je dan aan voor dit webinar!  

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van Scamander en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Bas Rekveldt - Data Analist

Bas is een gedreven, enthousiaste consultant met een grote belangstelling voor data, analyse en data science. Zijn analytische vaardigheden en hands-on ervaring maken hem een waardevol teamlid voor ieder project. Zijn kennis en ervaring heeft hij opgedaan in diverse projecten, waar data centraal staat. Vanaf 2017 is Bas veel betrokken bij Data Management projecten, hierbij ligt de focus op gegevensarchitectuur, metadata management, datakwaliteit en data governance. Bas opereert het liefst vanuit teamverband om zijn kennis met teamgenoten te delen.

LinkedIn

Ronald Kok is mede-oprichter/eigenaar van Scamander - The Data Liberation Company.

Samen met zijn collega’s zet hij zich in voor het laten stromen van data naar waardevolle toepassingen. Ronald is een vakinhoudelijk gecertificeerd expert op het gebied van Business Intelligence en Data Management. Ronald is een opportunist, verbinder, business developer en krijgt energie van samenwerken; vooral als dit een voelbare positieve bijdrage oplevert voor alle betrokkenen. Niet voor niets is hij een voorvechter van het nuttig gebruik van data om te komen tot een hoger welzijn van de mens. 

LinkedIn

Overheid365 is powered by Mavim