Skip to main content

Webinar Hoe veilig is proces automatisering? - On Demand

Regel je security met onder andere de IEC62443!

di 13 april 09:00 - 10:00

Waterschappen, energiebedrijven, fabrieken, logistieke organisaties: het lijken organisaties die niet veel gemeenschappelijk hebben.  

Toch zijn er nadrukkelijke overeenkomsten: ze maken allemaal gebruik van machines die aangestuurd worden door IT, de zogenaamde Operationele Techniek (OT). En dat is een nadrukkelijk andere tak van sport dan de wereld van IT in een gemiddelde organisatie!   

(Lokale) overheden en zorginstellingen zijn ook nadrukkelijk aan het kijken naar het gebruik van OT, ook wel procesautomatisering genoemd, binnen hun vakgebieden.  

Het uitvallen of gehackt worden van OT kan desastreuze gevolgen hebben. Denk aan het door criminelen openzetten van sluizen, ransomware in de systemen van fabrieken, infecties of terroristische dreiging in waterleidingsystemen (Bijvoorbeeld: Hackers proberen drinkwater te vergiftigen in Florida).  

Toch zijn er frameworks die zorgen dat je op het gebeid van procesautomatiering je information security op orde kan brengen. De IEC62443 is daar een goed voorbeeld van.  

Vandaag vertellen Jorrit van de Walle en Carlien Daniels hoe je de IEC62443 kan inzetten, kan meten en kan verbeteren.  

En zo kom je echt in control over de security van je proces automatisering!

 

Dit webinar is een gezamenlijk initiatief van Audittrail en Mavim. Derhalve zullen je gegevens met deze partij worden gedeeld.

Schrijf je hier in!

Persoonlijke gegevens

Bedrijfsgegevens

Blijf op de hoogte
Ja ik wil graag informatie van Mavim via e-mail ontvangen. Dit kan gaan over Mavim, onze producten, trainingen, evenementen, enquêtes, promoties en tips voor het optimale gebruik van het Mavim platform. Ik kan mij te allen tijde uitschrijven door onderaan de e-mail op de knop ‘afmelden’ te klikken.

Sprekers

Jorrit van de Walle - Directeur Audittrail

Jorrit van de Walle is oprichter van Audittrail, een audit- en adviesbureau op het gebied van cyber security, privacy en compliance. Jorrit heeft meer dan 20 jaar ervaring als security auditor en – manager.

Carlien Daniels - Projectleider information security

Carlien Daniels is projectleider information security bij Audittrail. Zij heeft ruime kennis en ervaring bij organisaties die werken met procesautomatisering en de beveiliging daarvan.  

Overheid365 is powered by Mavim